Русия пред революция: Полицията на Путин пребива опозиционери на Триумфалния площад

    Полицейски служители и спецчасти на  OMOН  пребиват демонстранти на Триумфалния площад , които са там на митинг за защита на 31 член от Конституцията, който гарантира свободата на събранията. Това съобщи в  живо предаване  репортер на радио „Ехото на Москва“.

    „Идват допълнителни автобуси за задържаните лица. Някои от задържаните са били бити  и то сериозно. Видях един човек, който бе целия в кръв. Полицията затвори част от Садового кольца  и призовава всички да се разотидат тъй като протестиращите, както твърдят полицаите, пречат на трафика.

    В тълпата има много провокатори, те са бли посочени от журналистите преди митинга. Някои скандират лозунги, които не се отнасят към протеста „- казва още кореспондентът. Според журналист на Grany.Ru, на площада има повече от хиляда души. Те скандираха „Свобода“ и „Срам“. Задържани са няколко десетки човека.

    Сред задържаните инициатори на  „Стратегия-31“ са Едуард Лимонов и Константин Косякин,  лидерите на „Солидарност“  Борис Немцов,  Роман Доброхотов  и лидерът на Левия фронт Сергей Удалцов. Според Немцов  полицейските служители не са се представяли и не са давали обяснения за причините за арестите. „Въоръжени до зъби поддръжници на Путин, без обяснение ме задържаха, когато  говорех с евродепутати. За Русия те вече са забравили сега искат да се срамят пред света „, – казва Немцов пред Grani.Ru.

    Подробности по-късно..

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *