Прекратиха частично разследването срещу Цонев, Сантиров и Попов

    Прекратено е частично разследването за предлагане на подкуп срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов. Това научи репортер на БТА от източници, запознати с разследването.

    Информацията бе потвърдена и от адвокатите на тримата.

    Засега остават обвиненията само за даване на подкуп на следователя Петьо Петров.

    Припомняме, че бившият военен министър бе задържан при специализирана акция на 1 април тази година. При операцията бяха задържани още бившият главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов и съдията в Софийския градски съд Петър Сантиров.

    „Очевидно става въпрос за вече изградена схема за решаване на съдебно дело в предварително определена посока. Парите, които е носил в себе си Тенчо Попов, е трябвало да стигнат до съдията, за да бъде решено делото на бившия министър Николай Цонев по удобен за него начин“, заяви тогава министър Цветан Цветанов.

    Градският прокурор Роман Василев, от своя страна, обяче, че „днес ще разпънем трима – един съдия от Софийски градски съд, един бивш министър и един бивш главен секретар на министерство на финансите при предишното правителство“.

    „Единият от тримата, заради нещата, които е правил има достъп до досъдебни производства и по едно от тях са проявили наглостта да предлагат пари“, обясни Василев.

    презПрекратиха частично разследването срещу Цонев, Сантиров и Попов – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *