Мартин Димитров поиска дясно обединение за президентските избори, но без ГЕРБ

    Да бъде създадено дясноцентристко обединение, но без участието на ГЕРБ за предстоящите президентски избори, предложи лидерът на СДС Мартин Димитров в интервю за Би Ти Ви.

    Обединението може да е по-широко от Синята коалиция в парламента, но мястото за разговори с ГЕРБ се стесни, след като беше обявен техният кандидат-президент, обясни идеята си Димитров. По думите му личните отношения между ръководството на СДС и ГЕРБ са много добри, но имало различия в много принципни въпроси.

    До момента обаче този въпрос не е обсъждан и няма решение на ръководството на СДС за начина на участие в президентските избори, обясни лидерът на партията.

    Димитров отхвърли обвинения, отправяни от „Атака“към сините, че пригласят на БСП в критиките към правителството. „Има принципни въпроси, които ние постоянно отправяме“, обясни председателят на СДС. Ако правителството има проблеми, правим ли услуга, ако си мълчим и казваме, че всичко е наред? Ние правим услуга на всички български граждани, защото прекомерното самочувствие води до големи бели, обясни Мартин Димитров.

    Според него има забавяне на реформи в страната, но как те ще се случат и с какви хора е ангажимент на правителството. Димитров обаче за пореден път настоя за оставката на министъра без портфейл Божидар Димитров.

    „Това е човекът гаф в българската политика. Всеки следобед ходи да обяснява какво е казал сутринта. Той просто трябва да си подаде оставката. Поведението му показва лошо възпитание, но и други слабости – когато нямаш аргументи, започваш да обиждаш своите опоненти“, обясни позицията си Мартин Димитров. Според него оставката на Божидар Димитров е нещо знаково, защото „той ни поставя в иронично, карикатурно положение спрямо нашите партньори в ЕС“.  

    Мартин Димитров се определи като добре сложен и висок, след като преди два дни Божидар Димитров го нарече „политически лилипут“. Лидерът на СДС поиска оставката на министъра заради репликата му „шибан народ“. С думите „Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т’ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги“ Божидар Димитров коментира пред „Дневник“ на 3 август твърдението на археолози, че се е прибързало с обявяването за мощи на свети Йоан Кръстител намерените край Созопол части от ръка, лицева част и зъб.

    презБългария | Мартин Димитров поиска дясно обединение за президентските избори, но без ГЕРБ – Dnevnik.bg.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *