Огненият ад в Русия- природно явление или климатично оръжие?

    Над европейската част на Русия сега е увиснал гигантски и почти неподвижен антициклон, подобен на висока планина, недостъпен за Атлантическите въздушни маси. Те са принудени да го заобикалят от  северозапад и север.

    Затова пък от юг в централния район на тази „планина“, сякаш се засмуква горещ въздух от Средиземноморието и Централна Азия. Вече се молиха вярващите, шаманите и  всички възможни вероизповедания призоваха всички видове богове за дъжд. Облаци в небето идват за малко, вдигнат шум, блесне някоя мълния и да те продължават старателно да избягват този регион. Нека се опитаме да разберем тази невероятна и странна аномалия на времето.

    Те имат власт да заключат небето, та да не вали дъжд през времето, за което те пророкуваха; и имат власт над водите да ги превръщат на кръв и да поразяват земята с всяка язва, колкото пъти биха поискали.

    11:6 Откровение

    Страховитият откъс от „Откровение“, което е известно също със страшното и популярно име  „Апокалипсис“ е напълно подходящ за това, което се случва в Русия. Истински ад, загиват посевите, горят гори, къщи, хора и животни. В този момент обаче, в най-катастрофалните и страшни места на планетата – Долината на смъртта и също мъртвата пустиня Калахари е изненадващо по-студено, отколкото в централните руски възвишения. В тази страната е северна чак до Полярния кръг. Температурите в Москва може да се конкурират сега само с либийската пустиня, Сахара, Арабската пустиня Нефуд и азиатската Такла-макан, които завинаги са изоставени от хора.

    Учудващо е, че в Пакистан – страна с относително сух климат – сега има  силни наводнения, които засегнаха около 3,2 милиона жители. Може да се каже, че планетата се затопля. Както бе споменато преди няколко години в научно-популярната преса- глобално. Все пак, поглеждайки към последните карти, затоплянето на климата изглежда по-скоро опичане, което изглежда, че не е глобално, а само…. местно.

    Когато в началото на 90-тте ТВ водещ с приятен глас каза на руснаците, че една родна разработка е предадена на нашите нови приятели от Съединените щати, така че те да се борят с тероризма с помощта на нашата технология. Става дума за ФАР (фазирана решетка) – вид антена, които след това се появява в няколко различни места по целия свят под формата на станциите на един изследователски проект HAARP. Чифт антени са разположени в Норвегия, друг се намира в Аляска. Смята се, че този проект се занимава с изследвания на полярните сияния, но твърде често е бил замесен в скандали, където под маската на  изследвания се усещат доста осезаеми геофизични или атмосферни  оръжия. Именно HAARP е виновен за земетресението в Сичуан и Хаити. Излъчванията на HAARP може да извади от строя електрониката на космически кораби, ракети, самолети и системи на земята, в световен мащаб да променя времето в един или друг район на Земята. Въпреки това в конспиративните теории  малцина вярват.

    Лабораторияta HAARP, в Wrangell-St. Elias National Park, Аляска

    Последните климатични събития в Централна Русия дават основание за съмнение, че се използва климатично оръжие.

    Неговите поразяващи фактори – урагани, суша, проливни дъждове, наводнения, циклони, антициклони, торнадо, които се причиняват  изкуствено.

    Фантастика? Тогава защо московчани, така спокойно се отнасят към изявленията на кмета, че през зимата в столицата няма да има много сняг, тъй като сняг облаци ще се насочват в предградията? Защо никой не е изненадан от ясното небе на 9 май, въпреки че е известно, че трябваше да мине порой? Московчани не се притесняват – властта  разпорежда да се разпръснат реактиви в небето и облаците изчезват.

    Но в допълнение към разработките, които се използват за граждански цели, военните имат секретни проекти.

    Например, създаването на един гигантски район с високо налягане, получен с помощта на космически лазери, разположени на спътници близо до Земята.  Антициклоналният  ефект (когато атмосферата се изчиства от облачна покривка, а в зоната за въздействие се предизвиква пробив на топъл въздух от съседни области) води не само до деморализиране на населението и войските, загубата на реколта, но и за чисто военни въпроси: в топъл въздух крилатите ракети са по-далекобойни, увеличават се щетите от въздушни удари, коментира за „Свободна преса“ един бивш военен метеоролог, капитан втори ранг в  оставка Николай Kaраваев.

    Неговото предположение, че сега се използват   климатични оръжия срещу Русия,  на пръв поглед изглежда невероятно. Но през последния половин век в света се разработват и използват различни механизми за въздействие върху околната среда, които могат да предизвикат промени в количествата на валежите, или да се създаде изкуствен ураган.

    В САЩ през 70 -тте години сериозно се разглежда стратегията за ползване на климатични оръжия срещу Съветския съюз. През 1975 г. ЦРУ представя доклад за „евентуалните последствия от тенденциите в световното население, производството на храни и климат“, основната тема на който е следното: изкуствени изменения на климата в Съветския съюз, Китай и редица развиващи се страни, което „ще даде на САЩ власт, каквато досега никога не са притежавали“ .

    Прес публикации от различни години могат да се причислят някои бедствия към тези, които са извън рамките на естествените и към последиците от употреба на климатично оръжие. През август 1952 г., в британскот графство Девън за 12 часа паднаха 230 mm  дъжд – десет пъти повече от средното за този месец и в други години. Наводненията разрушават напълно село Линемат и убиват 35 души. Пресата твърди, че това е в резултат на експеримент за създаване  изкуствен дъжд от страна на военните.

    През 1972 г. в САЩ в Южна Дакота в продължение на 6 часа паднаха 400 mm   валежи. Водата отмива 750 къщи. Убити са около 250 души. Повече там никога не е имало наводнения. Експерименти върху Съединените щати са били регистрирани и по-късно.

    През 1978 г. в САЩ обилни валежи се изливат в продължение на дни, наводнени са двадесет села в Уисконсин и са причинени щети за 50 милиона долара. Поддръжниците на теорията на климатичните войни, безпрецедентните  валежи обясняват с експеримент на военните, който излиза от техен контрол.

    През 1981 г. в  Калифорния настъпва странна суша, много напомнящ на сегашната в Москва. Нея и досега я считата, за  най-необичайния природен феномен в историята на метеорологията в САЩ. В атмосферата по неизвестни причини възниква област на високо налягане, не допускащо до континенталната част циклони от Тихия океан. Американският геофизик Мануел Серей твърди, че това е резултат от работата на съветската станция за контрол на времето, намираща се в Куба….

    Над европейската част на Русия сега е увиснал гигантски и почти неподвижен антициклон, подобен на висока планина, недостъпен за Атлантическите въздушни маси. Прилича ли ви на събитията в калифорния от 1981 г.?

    Със съкращения от http://www.extra-m.ru/society/articles/251248-zhara-nad-rossiey-prirodnoe-yavlenie-ili-primenenie-klimaticheskogo-oruzhiya

    Още по темата:

    Тайната на екстремните горещини в Русия

    Тайните на проекта HAARP

    Китай към САЩ „Спрете или ще ви погребем”

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *