Скандал: Русия залови румънски шпионин в Москва

    Руското контраразузнаване арестува румънски шпионин. Както съобщават от  Центъра за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност, професионалистът работил под прикритие в посолството на страната и се опитва да разбере руски военни тайни. Какви точно- не се уточнява.

    „От шпионина са конфискувани шпионски принадлежности, изцяло изобличаващи неговите враждебни действия срещу Руската федерация“, – цитира  РИА „Новости“ ФСБ.

    Операцията по обезвреждането на румунския шпионин се е провела  днес. Служители на ФСб са хванали румънеца, когато се опитвал да получи от гражданин на Русия секретна информация от военен характер. Други детайли не са обявени, но се знае, че името на заподозрения е Габриел Греку, който работи в посолството на Румъния на  поста първи секретар на Политическия отдел.

    Министерството на външните работи на Русия изрази протест срещу  Румъния във връзка с инцидента, като обвиненият в шпионаж дипломат е обявен за персона нон грата. В рамките на 48 часа той трябва да напусне страната.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *