Румънците си искат Чаушеску

    Ако разстреляният през декември 1989 г. румънски комунистически диктатор Николае Чаушеску вземе участие в сегашните президентски  избори, за него биха били готови да гласуват 41% от румънските граждани.

    Това се казва в обнародвани на 26 юли данни от изследване, което е провел Румънският институт за оценка и стратегия (IRES), пише  кореспондентът на ИА РЕГНУМ.  

    В допълнение, 63% от гражданите посочват, че до 1989 г.   са живели по-добре, а предпочитанията си за днешното си състояние дават 23% от респондентите. Запитани за оценката на Николае Чаушеску, 49% са отговорили, че това е добър лидер, 15% – лош,  30% – нито добър, нито лош.

    С твърдението, че  комунистическата партия днес трябва да се забрани със закон, са съгласни само 13% от респондентите. Против тези мерки са 57% от гражданите.

    Изследването е проведено от 21 до 23 Юли сред 1460 души на възраст над 18 години. Грешката в изследването е до 2,7%.

    Бел.ред.: И в Румъния, както и в България, хората си искат оня стар социализЪм- да не се работи, а да се взимат пари. Засега са го постигнали само гърците….

    Но и това, че бившите комунисти, от бащи на народите се превърнаха в безмилостни капиталистически феодали- също е вярно…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *