Революционен гел възстановява зъбите сам

    Френски учени са готови да направят истинска революция в стоматологията. Вместо обичайните пломби,  в арсенала на стоматолозите предстои  да се появи гел, възстановяващ зъбната тъкан, съобщава Medikforum.

    Трябва да се каже, че най-новите тенденции в стоматологията са за свеждане до минимум на всички възможни усещания за болка, за сметка на ново ниво на лечение на зъбите. Така френската разработка на революционния гел позволява да се избегне употребата на бормашинката и запълване после на зъба  с пломба.

    Всъщност, технологията е така: гелоподобното вещество трябва да се нанесе директно върху болните зъбите. След това започва процес на самовъзстановяване на зъбните тъкани. И което е най- важно, процесът е безболезнен и напълно комфортен за пациента.

    Докато на хора тази технология не е изпробвана, но  експериментите  върху животни са се оказали доста успешни. Все пак, въпреки този факт, разработчиците правят уговорката, че в близко бъдеще, гелът за зъби могат да се използва само в случаи на незначителни щети на зъба. Сериозни заболявания на  зъбни тъкани подлежат на традиционното  лечение.

    Между другото, работата върху зъбите е  много скъпа в цял свят. Така например  денталната професия в САЩ е една от трите най-добре платени дейности.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *