ГЕРБ напусна парламента

    Депутатите на ГЕРБ напуснаха в началото на извънредното заседание пленарната зала заради декларация на Коалиция за България послучай една година от управлението на кабинета „Борисов“.

    Тя бе прочетена от парламентарната трибуна от Димчо Михалевски, като в нея се акцентира върху „полицейския произвол“.

    Конкретно бе визиран случаят в Кърджали, който нашумя вчера и при който полицаи нахлуха в апартамент и пребиха семейство „по погрешка“.

    От Коалиция за България поискаха председателят на парламента Цецка Цачева още днес да свика заседание на комисията по правата на човека, а утре като първа точка в дневния ред да бъде изслушан вътрешният министър Цветан Цветанов.

    Цачева отговори, че в рамките на деня ще прецени дали да упражни правомощията си и да свика извънредно заседание на комисията, която да се произнесе по поведението на полицейските служители в Кърджали.

    Във връзка с предложението за изслушване на министър Цветанов, председателят на НС обясни, че е необходимо то да бъде внесено в писмен вид.

    Депутатите размениха предварително гласувания дневен ред на извънредното заседание.

    Те започнаха с обсъждане на второ четене на промени в закона за собствеността и ползването на земеделските земи. ПГ на ГЕРБ се върна в пленарна зала и депутатите участват в дебатите.

    презГЕРБ напусна парламента! – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *