Няма антикризисна политика, затова 18 месеца сме в криза!

    Най-важното и спешното, което е нужно да направи правителството, е смела и радикална административна и институционална реформа.

    Това заяви днес във Варна лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов.

    По думите му, републиканският бюджет няма да се изпълни, затова „Синята коалиция“ е станала толкова остра в критиките си. Няма антикризисна политика, затова 18 месеца сме в криза и слизаме надолу. Ако се предприемат успешни мерки за една година може да се излезе от тежката ситуация, такъв е опитът в другите страни, коментира Костов.

    Той допълни, че очаква правителството да направи решителни усилия и да започне силна политика в тази насока. Според него всеки министър трябва сам „да си напише домашното” и да предложи действия за справяне с кризата в ресора си.

    Синята коалиция най-вероятно ще подкрепи само на първо четене Закона за специализираните съдилища. На второ четене, подкрепата ще бъде оттеглена, ако в тях ще се гледат дела срещу определени категории лица, а не срещу категории престъпления, поясни ДСБ лидерът. По думите му, има опасност специализираните съдилища да гледат и дела за пътни инциденти с участието на магистрати, което е нередно. По този начин те се превръщат в инструмент на властта, коментира той.

    презНяма антикризисна политика, затова 18 месеца сме в криза! – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *