Ирена Кръстева: "Нова българска медийна група" е с най-ясната собственост

    „Нова българска медийна група“ е с възможно най-ясната собственост. Там пише едноличен собственик Ирена Кръстева. Всеки, който иска да го провери, може да го направи в медийния регистър“. Това заяви Ирена Кръстева на конференцията „Прозрачност на собствеността и свобода на медиите в България“, организирана от фондация „Конрад Аденауер“.

    Кръстева заяви, че е получила късно поканата за участие във форума, но е дошла, за да обясни, че вече има нов съюз на вестникарите в България, в който са влезли няколко медии. Това ново сдружение работи по проект за публичен каталог на медиите. Той трябва да бъде готов до края на юли и в него всеки, който иска да участва, ще може доброволно да се запише, обясни Кръстева. „Не виждам смисъл и не вярвам, че ще се появи нов медиен закон“, каза още Кръстева.

    „Колкото и да изричаме някакви имена, в момента те не извършват незаконни действия. Ето, г-жа Кръстева е тук, може да я порицаваме, но тя не прави нищо незаконно“, заяви председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Според него Кръстева може да бъде порицавана морално, но това не е работа на регулаторните органи.

    „Моралът на неморалните дами, г-н Лозанов, помните ли този израз? Смятам, че е неморално да говорите за „Нова българска медийна група“, заяви в отговор Кръстева. Тя покани всички собственици на медии да се включат в публичния каталог.

    презБългария | Ирена Кръстева: „Нова българска медийна група“ е с най-ясната собственост – Dnevnik.bg.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *