Нинова: Европа проверява три лъжи на Дянков – Actualno.com

    Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова заяви на пресконференция днес, че Европа е хванала Бойко Борисов и екипа му в измама. Такъв е коментарът на Нинова относно безпокойството на Европейския съюз от икономическите данни на България. Тя допълни, че Брюксел не вярва на лъжци.

    „Оли Рен обяви, че ще се изпрати специална нарочна проверка по отношение на финансовите данни, подавани от българското правителство“, каза още депутатът и подчерта, че това не е рутинна проверка, както говорят от Министерството на финансите и допълни, че рутинната проверка е друга и ще се реализира през втората половина на годината, предаде Фокус.

    „Тази проверка е специална и нарочна. От говорителя на еврокомисаря разбрахме кое ги кара да направят такава стъпка. Те не вярват на подадените данни и искат да проверят две неща”, каза още Нинова.

    Депутатът заяви, че Европейската комисия иска да провери бюджета за 2009 година и три лъжи на финансовия министър Симеон Дянков.

    „Миналата година през ноември Дянков твърдеше, че бюджетът за 2009 ще бъде балансиран, а в края на миналата година бюджетът излезе на дефицит от 500 млн. лв. През януари тази година по отношение на същия бюджет той каза, че дефицитът е 1.9% и през април окончателно каза, че дефицитът е 3.7%“, заяви Нинова. Народният представител заяви, че очевидно експертите в Брюксел са объркани коя от тези прогнози е вярна. Тя допълни, че те ще проверят на какви факти се базират тези прогнози и коя от тях е истинска.вропа проверява три лъжи на Дянков – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *