Челен опит: Исландски комик направи партия и победи всички

    От 15 юни Рейкявик ще е най-забавната столица на света. Това обещание бе дадено на избирателите, уморени от кризата, която удари с особена жестокост  Исландия, от новоизбрания кмет на столицата, известният комик Джон Гнар.

    След една седмица той ще встъпи в длъжност. Сега в републиката се проверяват водещи банкери на страните, обвинени в измами, корупция и довеждане на икономиките до плачевно състояние. Вече са  арестувани четирима бивши директори на банката Kaupthing, до банкрут си през есента на 2008 г. – най-голямата в Исландия. Идването на власт на Гнар разтърси не само политическия елит, но и съседите скандинавци, особено шведите, които имат  парламентарни избори по-късно тази година.

    Шоуменът избра за печеливша рецепта пародията и не загуби. Само преди шест месеца той събира една група от хора с еднакви възгледи, с които основава „Най-доброто от партиите.“

    Своята кампания Джон Гнар прекарва с приятели в YouTube, където буквално изпява обещанията за избирателите по мотиви от песента на Тина Търнър Simply the Best.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *