Румен Петков обяви Симеон Дянков за лъжльо

    „Министърът на финансите Симеон Дянков твърди, че на пристанище Варна са задържали 35 милиона къса цигари. Разбира се, „Гранична полиция” категорично отрече това твърдение. Това е много ярък признак на несъстоятелността на властта днес и на невъзможността и нежеланието да се борят ефективно с контрабандата на цигари”, коментира Румен Петков, депутат от Коалиция за България, пред агенция „Фокус”.

    По думите му  не може за кораб, който превозва стока, не просто за друго пристанище, а за друг континент, да бъде обявено, че иска да контрабандира в България. Той подчертава, че „това може да го направи само един Симеон Дянков, на който и личният лекар не може да му помогне”. И добавя, че „Гранична полиция” категорично е отрекла такава информация.

    „За твърдението му, че това е най-голямата залавяна такава пратка на границата: Аз чух за такъв кораб преди известно време, който няма нищо с българския пазар и българската територия, и заподозрях, че неадекватни хора като г-н Дянков ще го обявят за кораб-контрабандист. Казах, че едно е да заловиш контрабандна пратка, друго е да гледаш цигари в кораб, които не пътуват за България. 2006 г. Националната служба за сигурност задържа 3000 мастербокса на пристанище Бургас, които бяха предназначени да влязат на българска територия и част от тях да пътуват за други страни-членки на ЕС.

    презОт страната / Румен Петков обяви Симеон Дянков за лъжльо / PlevenLive.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *