Posted inБез категория

Публикуваха стенограмите от "черните кутии" от самолета на Качински

Полша публикува в интернет стенограми на записи от „черните кутии“ на самолета на президента Лех Качински, който се разби близо до Смоленск на 10 април. Може да ги прочетете в PDF файл от  ТУК..

Стенограмите са подготвени от Междудържавния авиационен комитет; на 31 май Русия предава копия на записите на полетните данни на полската страна. По-рано беше съобщено, че поляците са решили да публикуват записите заради многото спекулации около тях. Публикуването на стенограмите от полското правителство е съгласувано с главния прокурор на страната.

Всички стенограми (по-специално на думите в пилотската кабина), са дублирани- на руски и полски език. В 40-страничния документ са фискирани репликите на командира, втория пилот, стюардесите, диспечера на летище „Север“, екипажът на полския самолет „Як“, кацнал в Смоленск  малко преди инцидента, както и на външните лица (по-рано беше съобщено, че в кабината, по-специално, е бил шефът на полските ВВС Анджей Blazik).

Записът започва в 10:02:48 , московско време и завършва 10:41:05. В 10:41:04 рекордерът записва звук от сблъсъка в горския район. Последният запис са нецензурни думи на полски език.

http://lenta.ru

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *