Posted inБез категория

Кой управлява тази България?

Кой управлява тази България и управлява ли се въобще? Политическата власт е ясна- тя е в ръцете на управляващото мнозинство на ГЕРБ и АТАКА и мълчаливо подкрепящата го опозиция.

Що се отнася до икономическата власт тя определено се намира в ръцете на няколко комисии, като най-важните са две ДКЕВР и КРС.

ДКЕВР, начело с А. Семерджиев, на практика е съсредоточила толкова много икономическа власт в ръцете си, че за няколко месеца може (и го прави) ще е в състояние да докара милиони български семейства до просешка тояга, и същевременно няколко монополни фирми чрезмерно олигархични.

Не си мислете, че ме тресе Андрешковския синдром! Аз съм ЗА капитализма. За оня капитализъм, при който поемайки премерен пазарен риск, определена фирма печели и пари и позиции.

В случая обаче няколкото монополни фирми, сред които ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Мтел, Глобул, Топлофикациите, са в ролята на побойници, които разчитат на ДКЕВР да върже здраво българските клепоухи и изтръпнали към добро и лошо магарета, след което да ги остриже, обязди и пребие до смърт. Като процесът се повтаря на всеки няколко месеца. А магаренцата дори не смеят да реват. И ако това не е садизъм…

За да не са голословни твърденията ми, ще дам за пример самияТ премиер. Той казва:

НЕК купува електроенергията от АЕЦ „Козлодуй“ по 62 лева на мегават. „Марица Изток“ 3 и новата централа „Марица Изток 1“, която е в строеж,  имат дългосрочни договори със заложена цена от 137 лева за мегават, сиреч два пъти по-скъпо отколкото в „Козлодуй“, заяви Борисов.

Приватизационните договори с ЕРП-та са изтекли в средата на 2009 година и сега не може да се направи нищо, каза Борисов. ДКЕВР има 13 души, които вземат общо 80 000 лева на месец, макар че не са си вършили работата, каза премиерът Борисов.

Или другояче казано- кабинетът плаща 80 000 лева на тия 13 души в ДКЕВР да ни държат здраво, докато монополистите ни дерат?

И още един въпрос.

Няма ли да е по-добре, така наречените регулаторни органи в държавата,  да бъдат уволнени.

Техните места да бъдат заети от мениджърите на гореспоменатите монополисти, а за шеф на цялата тази олигархична управленческа терориада, да бъде взет някой от „ГАЗПРОМ“?

Така ще се знае кой и как ни управлява, а политиците нека си играят на политика и да си купуват гласовете в кварталите с малцинства, което и досега правеха.

И май пак не е ясно : КОЙ управлява България?

Георги Недялков (С)

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...