Изобретен e спрей, който прави мъжете по-нежни?!

    Искате вашият съпруг или любовник, по-често да показва нежност? Може да ви помогне науката, пише Daily Mail.

    Учените са изобретили  спрей, който прави мъжете по-приветливи и по-възприемчиви към чувствата на другите, пишат кореспондентите Алън Хол и Фиона Макри. Достатъчно е малко да  напръскате с този  „еликсир на любовта“ мъжа и дори и най-закоравелите мачовци стават чувствителни като момичета.
    В основата на спрея е човешкият хормон окситоцин, който се освобождава в кръвта по време на раждането и води до образуването на кърмата и осигурява привързаността на майката към новороденото,  пише списанието. В допълнение спреят създава чувство на удовлетворение и намалява тревожността.

    Международната група от учени от университетите в Кеймбридж и Фридрих Вилхелм (Бон) провели експерименти със спрей за нос, съдържащ окситоцин.

    Нивото на съчувствие в 24 мъже, които са получили окситоцин било значително увеличено до показател, който е нормален за жените.

    „Въпреки това, не е ясно колко дълго спрея работи: Какво става, ако мъжете започнат да готвят, да бършат прах, да перат и чистят?“ – отбелязват авторите на статията.

    Източник: Daily Mail

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *