Авангардно: В Китай правят и фалшиви яйца

    Известно е, че сред фалшификатите, които правят китайците, лидери са CD-тата, дрехи, обувки, алкохол и части за автомобили, но  в света се срещат и такива продукти, за чието съществуване е по-добре да научите сега.

    Tака например, китайците са се научили как да правят… кокоши яйца. Тези продукти са по-евтини и се получават много по-бързо, отколкото тези, които идват по естествен път.

    Фалшификатите са много близки до оригинала и си имат всичко: черупка, жълтък и белтък. Какво съдържат тези „яйца“, купувачът по-добре да не знае:  бензоат,  сода, лактан, целулоза, карбоксиметилцелулоза, калциев карбид, лизин и други химикали.

    Опасните за  здравето яйца-менте са със силно чупливи черупки и миризма на химикали, която може да се усети по време на готвене. Освен това, ако се пържи такова  „яйце“, „белтъкът“ му прави много по-големи мехури от природния продукт.

    В Китай фалшифицират и трюфели. Тези трюфели са безцветни, но находчиви предприемачи ги украсяват в черно. Има достойни копия на традиционния френски продукт, които ще бъде в състояние да прави разлика само някой, който наистина разбира от тях- те са ароматни и с малко по-различен вкус.

    POP-top

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *