Путин отново побеждава *

    Преди няколко години, Владимир Путин бе  най-впечатляващият голям лидер на световната сцена, а от тогава насам,  той само се развива, твърди анализатор от The New York Post“  Ралф Питърс. Преди той   въртеше  Буш както си искаше, а сега започна да прави същото и с Обама, казва авторът.

    „Путин е безмилостен, безпощаден и кръвожаден. Той също така ясно знае какво иска, той има достатъчно воля да постигне желанията си, и невероятния талант да забележи  слабостите на своите чуждестранни колеги – се казва в статията.

    Американските лидери, за разлика от това, нямат стратегическа цел и усет за приоритетите на външната политика.

    Според автора, само през последните месеци Путин спечели редица стратегически успехи: START вреди на конвенционалните сили на Америка, сключено е ново споразумение за продажба на оръжие с Чавес, придумвайки го да се обединят Колумбия с Венецуела, „Путин най-сетне постави своята пешка на власт в Украйна, подкрепи свалянето на правителството в Киргизстан – и така направи по-строг контрола по северния ни коридор за доставка в Афганистан“.

    В Русия Путин разширява своята власт върху икономиката и медиите, смятат наблюдатели. „За Иран, той със сигурност като опитна котка си играе с Обама, като с мишка“.

    Путин определено не е добър човек, но той е велик човек, но и много опасен, заключава авторът. Най-лошото е, че няма американски политик, който да може да се конкурира с Путин, пише Питърс в заключение.

    Източник: New York Post*

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *