Иван Костов: Очаква ни сериозна фискална криза

    Има политики, има отговори, които могат да решат проблемите, но наистина положението е много напрегнато. С ръководството на СДС разгледахме ситуацията и очакваме много голямо неизпълнение на бюджета, някъде в порядъка на 20% на приходите. Това само по себе си вече означава, че ще има много сериозна фискална криза. Това прогнозира Иван Кастов – съпредседател на Синята коалиция и лидер на ДСБ, в предаването „Тази сутрин“ на БТВ.

    Тъмносиният лидер нарече грешка това, че мерките са предложени основно от синдикални и работодателски организации, защото Костов посочи: „Така се управляваше по време на безвремието на Любен Беров, когато спряха реформите“, предаде КРОСС.

    „Тристранният съвет е изобретение на едни демокрации – многопартийни, когато политическата структура на страната, т.е. партиите, не са в състояние да намерят решение“, посочи бившият премиер на България.

    „В тази ситуация, политиката не може да бъде увеличаване на данъците, защото една част от икономиката веднага бяга в сивия сектор“, категорично заяви Костов. Лидерът на ДСБ посочи, че нито правителството, нито премиерът са застанали зад предложените антикризисни мерки. „Той не ги направи свои, не пое политическата отговорност за тях, не ги превърна в управленско решение. Те останаха някак си да висят. Никой колега на Симеон Дянков не застана зад тях. Не се произнесе социалният министър, не се произнесе министърът на икономиката“, коментира още той.

    презИван Костов: Очаква ни сериозна фискална криза – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *