За лекция на Хилъри Клинтън Калифорнийският университет плати $ 300 000

klinton      Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън получава около $ 300 000   като гост-лектор, съобщава Washington Post. Журналистите са се сдобили с документи, свързани с лекция на  Клинтън в Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA).

Според вестника, университетът е поискал от бившия държавен секретар някакво намаление,  но нейни представители заявили, че вече са направили  отстъпка.

Останалата част от исканията на съпругата на 42-ия президент на САЩ Бил Клинтън били доста скромни – тя поискала от организаторите на лекцията и  „вода със стайна температура, газирана и негазирана, салата от сурови зеленчуци и нарязани плодове“ и „две дълги правоъгълни подложки“ за стола и.

Един от представителите на UCLA заяви, че лекцията на Клинтън в университета е струвала  50 000 $ повече от поканата за съпруга и през 2012 г.

Миналото лято студенти и служители на Университета на Невада в Лас Вегас протестираха, след като научили, че бившият държавен секретар ще чете лекция при тях срещу такса от $ 225 000. „За тези  пари могат да се предоставят безвъзмездни средства и стипендии на много студенти за  подобряване на условията за научни изследвания в университета „, – заяви  ръководителят на студентската организация Даниел Вакар.

Следва да се отбележи, че управлението на университетите частично покрива разходите за покана на изтъкнати лектори от продажбата на билети за събития, в които те участват. Така  цената на покана за среща с Клинтън в UCLA за двама души достигна $ 2000, а в цената се включва възможност за снимка с бившия президент. Университетът твърди, че е спечелил повече от $ 100 000.

По-рано Хилъри Клинтън заяви, че нейното семейство е изпаднало „в несъстоятелност“ след втория мандат на съпруга и през 2001 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *