„25-ти кадър“ откриха в руски тв канали украинските спецслужби

tvУкраинската служба за сигурност заяви, че руските телевизионни канали в програмите си използва „25-ти кадър“. Това изявление,според УНН, е направила на  пресконференция секретарят на СБУ Марина Oстапенко.

Според Oстапенко, „забранените методи за информационно- психологическо въздействие“ в руските програми са били идентифицирани от експерти на украинската тайна служба. Ставало думa за „25-ти кадър“ с думите: „Запали Дeсен сектор“, „Убитите Бандеровци“, „Нацгвардия убийци“. Тези рамки, както твърди представителят на СБУ не се забелязват по време на нормалното гледане, но се виждат при покадрова разбивка.

Според версията на СБУ, към такива методи са прибягвали в телевизионния канал „Русия -24 “ . Източник, близък до „Русия – 24“, от своя страна  казва за „Lentа.Ru“, че „25-ти кадър“ в телевизионните програми не се използва..

Използване на „25-ти кадър“ във видеото някои считат за  средство за влияние върху подсъзнанието на хората.

Методът се основава на предпоставката, че човешкото око е в състояние да разграничи до 24 кадъра в секунда (макар че това зависи, по-специално , от яснотата на изображението), както и че допълнителен кадър , който не се вижда при гледане,   може да има известно влияние върху подсъзнанието (например, за да се насърчи покупка на определени стоки , ако става въпрос за реклама).

бел. ред.: Впрочем наскоро учени опровергаха тази теория.

One thought on “„25-ти кадър“ откриха в руски тв канали украинските спецслужби

  1. ХАХАХАХ сериозно ли 25 кадър това нещо много много отдавна е доказано като пълна глупост защото не работи както си мислят всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *