Помилваният от Путин олигарх Ходорковски се настанява в петзвездния хотел „Адлон“ в Берлин

    hodorkovskiПомилваният с президентски указ, бивш ръководител на  Юкос Михаил Ходорковски, който след освобождаването му от затвора в петък отлетя за Германия , е свободен да се завърне у дома , заяви пред Agence France Presse прессекретарят на Путин, Дмитрий Песков.

    „Той е свободен да се върне в Русия. Абсолютно “ – цитира агенцията Песков. Според съобщението, Песков не е уточнил дали е имало някакви условия, свързани с освобождаването на Ходорковски.

    Песков също е съобщил, че Ходорковски е написал две писма : едно кратко,  официално, а второто – разширено и персонално. По-рано бе съобщено, че руският президент Владимир Путин е получил писмо от Михаил Ходорковски за помилване. Бившият ръководител на ЮКОС  каза, че на 12 ноември е адресирал до президента  Руската федерация с молба за помилване поради семейни обстоятелства.

    В петък руският президент Владимир Путин подписа указ за помилване на Ходорковски , и още същия ден   бившият ръководител на ЮКОС  е бил освободен, след което с частен самолет отлетя за Берлин. В Берлин, бившият шеф на ЮКОС, според непотвърдена информация, ще се настани  в петзвездния хотел „Адлон“, разположен на Унтер ден Линден , близо до Бранденбургската врата.