Д. Сузуки: Япония може да изчезне от картата на света

    30954250_1Според експерти  атомната електроцентрала във Фукушима не може да издържи ново силно земетресение.

    Според  Huffington Post Canada, Япония може скоро да бъде изтритa от картата на Земята. Освен това може да се наложи да се евакуират всички жители на западното крайбрежие на Северна Америка.

    В публикацията си изданието се позовава на  прогнозата на канадско -японския експерт по екология Дейвид Сузуки, описващ възможните последствия от ново земетресение в Япония, с магнитуд над 7 по скалата на Рихтер.

    Melbourne Sustainable Living FestivalВ посланието си експертът твърди, че катастрофалното  състояние на атомната електроцентрала във Фукушима заплашва Япония с ужасна катастрофа. Според него „Фукушима е страшна картина, която можем само да си представим“

    „Четвъртият реактор на ядрена централа е  толкова силно повреден, че в случай на ново земетресение, горивните елементи ще влязат в контакт с околния въздух, и тогава ще дойде краят на Япония, а цялото население на западното крайбрежие на Северна Америка трябва да бъде  евакуирано“.

    Ученият предполага, че рискът от ново земетресения с магнитуд повече от 7 по Рихетр  в следващите три години е 95% .

    Освен това изследователят обвинява правителството на Япония, че умишлено занижава реалните мащаби на катастрофата на централата, отказвайки да се възползва от международната помощ за нормализиране на ситуацията в нея.

    http://www.huffingtonpost.ca/2013/11/04/david-suzuki-fukushima-warning_n_4213061.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *