Д. Сузуки: Япония може да изчезне от картата на света

30954250_1Според експерти  атомната електроцентрала във Фукушима не може да издържи ново силно земетресение.

Според  Huffington Post Canada, Япония може скоро да бъде изтритa от картата на Земята. Освен това може да се наложи да се евакуират всички жители на западното крайбрежие на Северна Америка.

В публикацията си изданието се позовава крадено от 30думи на  прогнозата на канадско -японския експерт по екология Дейвид Сузуки, описващ възможните последствия от ново земетресение в Япония, с магнитуд над 7 по скалата на Рихтер.

Melbourne Sustainable Living FestivalВ посланието си експертът твърди, че катастрофалното  състояние на атомната електроцентрала във Фукушима заплашва Япония с ужасна катастрофа. Според него „Фукушима е страшна картина, крадено от 30думи която можем само да си представим“

„Четвъртият реактор на ядрена централа е  толкова силно повреден, че в случай на ново земетресение, горивните елементи ще влязат в контакт с крадено от 30думи околния въздух, и тогава ще дойде краят на Япония, а цялото население на западното крайбрежие на Северна Америка трябва да бъде  евакуирано“.

Ученият предполага, че рискът от ново земетресения с магнитуд повече от 7 по Рихетр  в следващите три години е 95% .

Освен това изследователят обвинява правителството на Япония, крадено от 30думи че умишлено занижава реалните мащаби на катастрофата на централата, отказвайки да се възползва от международната помощ за нормализиране на ситуацията в нея.

http://www.huffingtonpost.ca/2013/11/04/david-suzuki-fukushima-warning_n_4213061.html

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment