В германски календар откриха предсказание за абдикацията на Бенедикт XVI

    benediktВ германския календар Karicartoon 2013 е открито интересно  предсказание за абдикацията на папа Бенедикт XVI, която той обяви на 11 февруари, пише вестник „Билд“. В сатиричния календар на  издателство Espresso съответната карикатура е  публикувана на датата 10 февруари.

    На рисунката се вижда папата пред телевизора. Той сравнява лотариен билет с резултатите, излъчвани по телевизията. Когато разбира, че е спечелил, папата казва: „Господи, Боже мой! Утре ще подам  оставка!“ На 11 февруари Бенедикт XVI обяви решението си да напусне Светия престол.

    Автор на пророческата карикатура е  художничката  Kaтарина Греве. Тя е направила през 2011 г. и я изпраща в  издателство Espresso, където отлежава  година. Съставяйки календара за 2013 г., издателят Юрген Холтфредер случайно поставя карикатурата именно на 10 февруари. Самият  Холтфредер казва, че за него това съвпадение е било истински шок. Според него, той прави календари в продължение на 30 години и през това време е срещнал различни удачни съвпадения, но не и от такава величина.

    Бенедикт XVI заяви, че е  решил да напусне поста си поради влошено здраве и старост. В момента той е вече на 85 години.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *