Eксдиректорът на ЦСБОП Кирил Радев: Борисов не беше мутра

    „1996 – 1997 година бяха годините на мутрите. Бойко Борисов обаче не беше мутра“, каза днес по „Нова телевизия“ бившият директор на ЦСБОП (1997 – 2000) Кирил Радев, пише днес Дневник. Той уточни, че докато той е бил началник на службата, бъдещият премиер не е разработван.

    „По това време разработвахме престъпни групировки, а Борисов го познавах като шеф на охранителна фирма „Ипон“. Виждали сме се с него на различни мероприятия, никога не ми е отказал среща“, каза още Радев.

    Бившият директор на ЦСБОП повтори тезата си, че извадените разработки „Буда“ са безперспективни и този, който ги е лансирал, „обидно е подценил българските граждани“. „Борисов няма нужда от защита, защото не е бил сътрудник и не е бил разработван“, обобщи Кирил Радев.

    Той е на мнение, че преди изборите ще излязат и други подобно документи, което е жалко, защото от тях става ясно как работят службите. Кирил Радев смята, че материалите от папките „Буда“ са били копирани малко преди напускането на Спас Спасов (началник на сектора, утвърдил предложението за вербуване на Борисов), вероятно от него, „защото е практика от службите всеки да си тръгва с нещо“.

    Бившият директор на ЦСБОП е на мнение, че сегашният секретар на ДАНС Младен Георгиев (оперативният работник, предложил Борисов за информатор) е бил сред най-изненаданите от изнесените данни.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *