Британската полиция получи оръжие с ДНК куршуми

    ДНК технологиите набират скорост. Наистина защо да не се използва този уникален материал, който може да съхранява големи количества данни в пренебрежимо малки размери? И сега  полицията и военните  също се обръщат към най-новите постижения в тази област.

    topcheta-DNKПреди няколко дни британската компания Selectamark показа нова придобивка за полицията и службите за сигурност – несмъртоносно маркиращо  оръжие SelectaDNA High Velocity System.

    Пистолети и пушки стрелят с топчета със синтетична ДНК. Във всеки пълнител има 14 патрона с тегло 1 грам всеки. Обхватът за стрелба е 30-40 метра.

    Това не е оръжие за корпоративни игри по пейнтбол. Областта за използване на това оръжие е  все още много тясна, както подсказва името. Топчетата със синтезирана ДНК ще се използват  за маркиране на престъпници и заподозрени,  за улесняване след това на тяхното откриване и задържане.

    Според изявление от фирмата Selectamark, тази маркировка е невидима за невъоръжено око,  безвредна и може да се запазва в продължение на няколко седмици.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *