Появи се нов български автопроизводител – Auto Group Motors

    BYD със завод за коли и автобуси в Брезник. Китайската компания BYD Co Ltd., подкрепяна от милиардера инвеститор Уорън Бъфет, ще започне съвместно предприятие в България за производство на електрически автомобили и автобуси, съобщи официалната агенция Синхуа в сряда.

    BYD и българската енергийна фирма Bulmineral подписаха споразумение във вторник за изграждане на завод за сглобяване на превозни средства в Брезник, малък град на около 50 км западно от София, се казва в репортажа.
    Съвместното 50 на 50 предприятие ще бъде наречено Auto Group Motors и се очаква да внесе своя първи електрически автобус още през февруари 2013 година. Това заяви пред Синхуа изпълнителният директор на Булминерал Александър Усачев.

    Той сподели още, че заводът ще произвежда 40-60 автобуса месечно, когато заработи с пълен капацитет. Фабриката в Брезник ще бълва и други продукти на BYD, като LED крушки и батерии, сфери в които китайската фирма е световен лидер.
    BYD е третият производител на рейсове, след Yutong Bus и ЛАЗ, който заявява тази година ясни намерения за инвестиции в родната икономика.

    http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=12285

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *