Активност на Слънцето и на обектите в околослънчевото пространство (видео)

    24.12.2012. Активността на Слънцето определено се поддържа на равномерно високо ниво. Според руската ФИАН днес изригване не е имало, но видео от спътниците STEREO показва съвсем друго. Въпреки, че сега графиката за активност на ФИАН   започват да показва рязък скок в активността, която вече е достигнала клас C и продължава да се увеличава. Нека видим какво се случва.

    Освен това трябва да се отбележи и  повишена концентрация на летящи обекти около Слънцето .  Сателитите SOHO са забелязали един такъв обект, с огромни размери. Ако това е  комета е странно, че нейното приближаване не бе забелязано преди, или въобще  не е забелязано.

    Трябва да се отбележи, че  мониторингът на  слънчевата активност и случващото се в  пространството около Слъnцето е изключително трудно поради причината, че сателитни снимки се пускат в свободен достъп в доста  ограничен брой с огромни „празнини“ във времето между снимките.

    Средно на ден  сателитите на  НАСА пускаха от 100 до 160 снимки, а сега само 20 до 40. Изглежда , че това е умишлена цензура …

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *