В Китай ще стане демократична държава през 2049 г.

    В Пекин  официално бе открит 18-тия конгрес на Комунистическата партия на Китай. Той ще избира ръководството на партията на КНР. Сегашният генерален секретар на комунистическата партия и президент Ху Цзинтао, представи пред конгреса  отчетен доклад. Той говори за приоритетите в работата на лидерите на комунистическата партия и обяви, че Китай ще се превърне в демократична държава през 2049 г.

    Според Ху Цзинтао, изграждане на социализъм с китайски характеристики е трудна задача, която отнема време. „Ние определено ще бъдем в състояние за 100-годишния юбилей на КПК (чества се през 2021 г.)  напълно да изградим общество  с умерен просперитет, а за 100-годишнината на Китайската народна република (през 2049) да превърнем Китай в една богата, могъща,  демократична, цивилизована, хармонично модернизирана социалистическа страна „, – заяви още Цзинтао в своята реч пред конгреса на партията.

    Освен това  той отново потвърди курса за строителството на социализма. „Ние не трябва да се колебаем да се придържам към социализма с китайски характеристики и насърчаваме  развитието му в крак с времето“, – каза Цзинтао.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *