Tримата най-интелигентни хора в света по IQ

     IQ – е проблемен начин за измерване на интелигентността. Много хора никога не са попълвали тест за IQ, докато други го изпълняват много пъти, за да подобрят ефективността си.

    А  психолозите все още го разглеждат като  най-добрия от съществуващите методи за измерване на интелигентността.

    „Списъкът на гениите в света“,  създаден   от д-р Джейсън Бетс – това е променяще се списък с хора с най-висока интелигентност, съставен от сертифицирани тестове за интелигентност, изпратени от кандидатите.

    Средната стойност за теста IQ е  100. Повечето хора попадат в рамките на 85-114 точки. Всички показатели от над 140 се счита за високи. Повече от 160 точки набират гениите.
    Д-р Евангелос Kацуолис има IQ 198

    Националност: Грък

    Най-интелигентният човек в света е  гръцкият психиатър  Евангелос Кацуолис, който има диплома по философия, технология на медицинските  изследвания и психофармакология.

    Кацуолис е на 36 години и   обича да рисува, да плува и да пътува.

    Рик Роснер има IQ 192

    Националност: Американец

    Вторият най-интелигентен човек в света е един от най-колоритните членове на списъка. Той пише сценарии за телевизионни предавания, участва в шоуто „Кой иска да стане милионер“, a  в продължение на много години е бил бияч в един бар, стриптизьор  и модел за еротична фотография.

    Рик, който сега е на 54 години, живее в Лос Анджелис,  наскоро заяви в интервю, че понякога не  спи в продължение на 20 часа, решавайки тестове за интелигентност, за да измести от първа позиция в списъка своя съперник от Гърция.

    Mислав Предавец има IQ 192

    Националност: Хърватин

    Освен професор по математика в хърватската столица Загреб, 45-годишният Mислав е  собственик и управител на малка търговска фирма.

    Предавец е основател и президент на елитното  общество Gener IQ.

    Той обича Pink Floyd, игра на мафията, Леонардо да Винчи и списание« Gloria ».

     
    Този списък  е съставен  от Тим Робъртс, професор от Австралия с IQ 178.

    http://finance.yahoo.com/news/the-16-smartest-people-on-earth-24252591.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *