За панталоните на Меркел

    Финансовите издания напоследък силно се концентрират върху дрехите на германския кацлер Ангела Меркел и по-специално върху нейните панталони.

    Може ли влиятелна  жена в плътно прилепнал панталон да стане причина за вълнения? Очевидно е, че може,  така твърдят някои финансови издания .

    Business Insider публикува статия, озаглавена „Как панталонът на  Меркел я отделя от Европейския съюз“, чиито автори се позовават на статия, публикувана през май в Wall Street Journal, в която се казва, че панталоните на Меркел може да са „налели масло в огъня“ на гръцките бунтове. Авторите твърдят, че безредиците в Гърция – не са в резултат на висока безработица и лошото състояние на гръцката икономика, изострени от повече от ласкавите покани на Меркел да се приемат болезнените мерки за строги икономии. Не, гърците най-много се дразят от  комбинацията от елегантни панталони и сако с три копчета.

    A статия от май в Wall Street Journal, на която се позовава автора на статията в Business Insider, е посветена на еволюцията на стила на  Ангела Меркел:  в нея  се публикуват коментари на модни експерти, които изучават стила на влиятелни жени, и които считат, че панталоните на Меркел, вероятно, говорят за това, че тя е  „сериозна и рационална жена.“

     

    Боже опази!

    В своята статия в Wall Street Journal, авторът пише, че неизменността на гардероба на Меркел може  да свидетелства за неизменността на възгледите и относно фискалната политика.

    За да не остане настрана, Блумбърг също се опитва да се присъедини към движението „Меркел има много панталони, които  тя носи през цялото време.“   Bloomberg излъчи видеосюжет, озаглавен „50 нюанса на панталоните на  Ангела Меркел,  където Стефани Рул разказва за  нюансите на жакетите на  Меркел“ – това е цитат от обявяването на новината.

    Само че посещението на Меркел в Гърция – това не е първият случай, когато гардероба и привлича толкова много внимание от страна на пресата. Тази таблица с разнообразни костюми  с панталони, която Buzzfeed  нарече „50 нюанса на сивото“, се появи в интернет преди няколко месеца.

    Разбира се, германският канцлер не е   първата в дългата  редица от жени политици, които се сблъскват с прекомерни изисквания към гардероба им, избирайки същите дрехи, които мъжете политици носят всеки ден. Държавният секретар Хилъри Клинтън отдавна е обект на подигравки за носенето на панталони. И когато бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси дава интервю,  често възникват  въпроси за панталоните и в пастелни цветове, заедно с въпроси, свързани със съвременната политика.

    В HuffPostBuzz не се стесняваме да упракваме Ангела Меркел, че тя,  може би, унищожава европейската икономика. Но ние обещаваме не да не обсъждаме нейните панталони.

    „Huffington Post“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *