Уго Чавес нарече Обама „добро момче“

    Венецуелският президент Уго Чавес отново се отличи със своите високопарни изявления. Този път  Чавес направи характеристика на своя колега Барак Обама, наричайки го „добро момче“, но с един недостатък.

    „Мисля, че Барак Обама  сам по себе си е добро момче, като се изключи факта, че той е президент на Съединените щати“ – каза Чавес във Венецуела в телевизионно предаване.

    Президентът на Венецуела коментира неотдавнашно предизборна интервю с Обама, в което той заяви, че Чавес не е заплаха за Съединените щати. За което Обама веднага бе разкритикуван от  своя съперник Мит Ромни. Според него  той е „шокиран“ от президента, който „пренебрегва заплахата за интересите на САЩ от страна на режим, който явно ни желае злото.“

    В отговор от щаба на Обама заявиха Ро, че Ромни просто се „бои“ от Чавес.

    По думите на Чавес  е необходимо да се разбере, че Обама е в президентска  кампания, и че трябва думите му да се приемат само в тази връзка (между другото Чавес също е в такава кампания почти едновременно с Обама). „Венецуела сега  не представлява никаква опасност за никого,“ заключи Чавес.

    Чавес изглежда  тази година ще стане отново президент на Венецуела, въпреки силната конкуренция от страна на своя съперник Енрике Каприлес, кандидатът на обединената опозиция.

    Въпреки това  Чавес може да бъде подведен от своето здраве. Той претърпя няколко операции за отстраняване на ракови тумори. Въпреки че Чавес наскоро заяви, че е напълно излекуван,  остават съмнения за това.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *