Стероиди маскират онкологичното заболяване на Чавес

    Онкологичното заболяване на Уго Чавес е неизлечимо, заяви в интервю за ABC венецуелският лекар  Хосе Рафаел Maркин, специалист по пулмология и интензивна терапия. „Той  е един от малкото специалисти, които получават поверителна информация от венецуелския президент“, – пише журналистката Людмила Виноградоф, като припомня, че като цяло здравето на Чавес е заобиколено от тайни.

    „Напоследък Чавес изглежда в добра физическа форма и се подиграва на светилата  на медицината, които го отписаха,“ – казва Виноградоф.

    „Ракът на Чавес  е неизлечим- казва Maркин – Туморът навлезе в ремисия- намалява, но раковите клетки не са изчезнали. Въпреки химиотерапията, в резултат на третата операция, туморът не е отстранен.“ „Казват, че след  декември състоянието на Чавес може да се влоши,“ – казва лекарят.

    „Пред камерите Чавес изглежда добре, въпреки че има оттоци“ – каза журналистката.

    „Стероидите маскират болестта му.  Никой не се съмнява, че той взема стероиди,“ – смята лекарят. Според него, от стероидите Чавес черпи енергия за кампанията: „Затова ние наблюдаваме дългите му  речи по радиото и телевизията.“ Но, според Maркин,  не се изисква много физическа сила за многочасова реч седнал,“би било интересно да се види как Чавес ходи  часове, посещавайки избирателите в домовете им.“

    Въпреки това, лекарят е сигурен, че на изборите през октомври, Чавес ще бъде в добра форма : “ те  направиха това правилно- изнесоха ги в по-ранна дата от декември: правителството вече знаеше  какво следва“.

    Стероидите няма как да не се отразят на Чавес, предупреди лекарят: „В дългосрочен план, те ускоряват растежа на раковите клетки.“

    „Мисля, че Чавес иска да забрави за болестта и създава впечатлението, че се е възстановил напълно: стероиди  за   кампанията, а за здравето ще се мисли след изборите“, – казва Maркин.

    „Мнозина подозират, че той е симулирал заболяване, с цел да спечели гласове“ – казва журналистката.

    „Разбира се, за него би бил изгоден такъв имидж, който да го  обрисува като  Супермен, който победи болестта, но снимките не  лъжат. Съдейки от неговите последни   публични изяви се вижда, че е болен,  независимо колко той отрича,..“ – казва лекарят.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *