Sun: Камерън предупреден за възможна „студена война“ с Русия в Сирия

    Представители на британското Министерство на отбраната са докладвали на премиера Дейвид Камерън за възможността  от „студена война“ с Русия в Сирия, пише The Sun в ексклузивен материал.

    Както твърди вестникът, позовавайки се на  източници в правителството на Обединеното кралство, Кремъл тайно е изпратил в Сирия  „десетки хиляди“  военни, включително  съветници и технически експерти

    Твърди се, че много от тях обслужват системите за противоракетна отбрана,  направени в Русия и  притежание на официален Дамаск. Присъствието на руски военни предполага, че Камерън планира да въоръжи сирийските бунтовници, което  ще доведе до директна конфронтация с руския президент Владимир Путин, се казва в статията.

    Освен това военна помощ на правителството на Сирия оказват Иран и „Хизбула“, пише вестникът.

    „Сега Сирия е като гнездо на змии – и ние ще трябва да действаме не само срещу военните на  Асад“ – е заявил източникът на изданието.

    „Въоръжаването на опозиция би била първата стъпка в индиректната война с Русия и Иран. Министър-председателят е бил предупреден за това „- е казал източникът. Първата жена – Синди Силва му даде две дъщери и един син. Друг син на филмова звезда е роден извън брак.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *