Унгария рискува да бъде изключена от ЕС

    Във вторник бившият американски посланик в Унгария, каза пред репортери на онлайн версията на унгарския вестник Nepszabadsag , че има реална заплаха  Унгария  да бъде подложена на изолация на международно ниво и в крайна сметка   може да бъде изключена от ЕС.
    „Ясно е, че Европейският съюз и Европейската комисия са загрижени за това, което се случва в Унгария, а Международният валутен фонд също не одобрява събитията в страната; освен това  правителството на САЩ е обезпокоено не по-малко“ – казва Марк Палмър (Mark Palmer), посланик на САЩ в Унгария oт 1986 до 1990 г.

    „Сегрегацията в Унгария – вече не е далечна заплаха, а реалност. Ако Унгария иска да се постави отново в зависимост от Русия, то тя върви по правилния път … Сега е напълно вероятно  Унгария  да бъде изключена от ЕС „, – добавя Палмър.

    Бившият американски посланик в Унгария, а сега член на Съвета на настоятелите на организацията Freedom House, изследваща състоянието на политическите и гражданските свободи,  в свое интервю  се изказа по  новия закон, приет от унгарския парламент, който, според общоприетото схващане  ограничава независимостта на централната банка, както и за възможни опити от страна на правителството да заглуши пресата и някои други въпроси.

    Hungary Risks Exclusion From EU, Ex-US Ambassador Says-Report

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *