Бил Клинтън иска да прави Министерство на истината

    На Бил Клинтън не му харесва, че в Интернет се носят различни слухове и дезинформации. Поради това смята, че ООН и правителството на САЩ трябва да направят нещо по въпроса.

    „Това ще легитимира различни действия“, казва той в интервю за CNBC.

    Според Бил Клинтън  „Агенцията трябва да бъде напълно открита за това къде идват парите и ще бъде „независима“, защото“ ако това е правителствена агенция в класическия смисъл, тя няма да се ползва  с доверие, особено за хората, които са най- активни в Интернет“.

    „Да кажем, нека това го направи САЩ, тя ще бъде независима федерална агенция, на която нито един президент  няма да може да заповядва, за да  не си мислят хората, че им се предоставят цензурирани новини  или лъжливи гледни точки“, заяви Клинтън.

    „Това ще бъде  нещо като Национално обществено радио, или като  Би Би Си, или нещо подобно, с изключение на това,  че ще бъде напълно независимо  и   няма да изразява свое становище, а мандатът му ще бъде строго ограничено извън пределите на конкретните заблуди „, казва той.

    „Освен това те трябва да използват цитати за да може винаги да се провери в случай на грешка. Някой трябва да направи това и аз мисля, че  е най-приемливият начин да се ползват пари на данъкоплатците. „

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *