Posted in

Актьорът Робин Уилямс се самоубил заради грешна диагноза

Неправилно поставена от медиците смъртоносна диагноза на „Краля на комедията“ холивудския актьор Робин Уилямс коства живота му. Публикуването на този факт е голяма сензация за западната преса. Репортери открили, че звездният актьор не е имал болестта на Паркинсон, а диагнозата му се оказала професионална грешка на лекарите.

Според съобщения в медиите, резултатите от аутопсията на тялото на актьора са станали известни едва сега. Техните данни показват, че Робин Уилямс не може да е страдал от болестта на Паркинсон – тежко невродегенеративно заболяване, причиняващо тремор на ръцете, обща скованост и като резултат проблеми с ходенето и други движения, както и заболявания, които в крайна сметка водят до смърт. Тази мрачна диагноза се оказала грешка.

За медицинската грешка съобщиха изданията In Touch и Radar. „Резултатите от аутопсията показват, че за Уилямс едва ли е било възможно да се говори за болестта на Паркинсон. Става дума за различно заболяване – деменция на телцата на Леви „- отбелязват в пресата. Деменцията, за която информира вестникът, е една от формите на старческо слабоумие.

В някои медии смятат, че именно това съобщение за болестта на Паркинсон е повлияло на решението на 63-годишният актьор да се самоубие, което шокира цял Холивуд и много фенове на известния комик. След смъртта на Уилямс бе разкрито, че актьорът е страдал от много тежка депресия, която не можел да преодолее до край, дори и с лечение.

Новината за тежката неизлечима болест вероятно окончателно е пречупила неговия дух. А няколко дни след смъртта на Робин Уилямс, неговата вдовица Сюзън Шнайдер заяви, че актьорът е страдал много защото му е открита болестта на Паркинсон.