Posted inБез категория

САЩ: Meтеорит пада в кратер на друг метеорит, двама души са загинали от пожар

Жителите на Охайо са били заслепени от ярка синя светкавица в нощното небе на 27 септември 2013 г., в южната част на щата  около 23:30 Източно време, съобщава examiner.com. Може би това е бил метеорит или части от спътник, чието падане на Земята бе прогнозирано в петък ?

Огненото кълбо е ударило, според информациите,  близо до дом в северния окръг Адамс, щата Охайо, на няколко километра от град Пийбълс, предизвиквайки пожар. Тези съобщения засега не са потвърдени. Шест повиквания са довели до борба на пожарникари  с огъня в ранните сутрешни часове .

Един от съседите на мястото на инцидента заявява, че метеорът е  пресякъла града и и е поразил място, близо  до гробището Locust Grove,  само на четири мили от  Great Serpent Effigy Mound.  Наскоро до същото място се е появил и кръг на полето.

Също така се знае, че преди хиляди години там е паднал  голям метеорит, който е образувал огромен кратер .

За  падането на метеорита съобщава и  уебсайтът на Американското общество за метеори.

По-късно се появиха някои подробности за инцидента.

Сутринта на 28 септември 2013 г., извън Пийбълс, Охайо, в района на Locust Grove,  община Aдамс,  къща е изгоряла до основи. Двамата жителите на къщата, възрастната двойка Джейн Лайл и Ламбърт, са починали в резултат на отравяне с въглероден окис. Смята се, че причина за пожара е падане на метеорита или неговите горящи отломки, които са ударили къщата.

Властите продължават да разследват причините за пожара.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *