ВМРО: ГЕРБ агитира малолетни в Банско

    Недопустимо е политическият партизанлък да стига до там, че да се облъчват не просто непълнолетни, а и малолетни. Чудно е ГЕРБ в Банско до там ли я докараха, че да агитират деца да гласуват за тях.

    Това посочва заместник-председателят на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки. Ще бъде внесена и жалба в Районната избирателна комисия – Благоевград, допълва водачът на листата на ВМРО в региона.

    ГЕРБ стигнаха до там, че да агитират в Банско ученици от четвърти клас. Вчера, на 17.04.2013 г., след предизборно мероприятия по централния площад и покрай читалище „Никола Вапцаров” агитатори на водената от Цветан Цветанов листа на ГЕРБ са раздавали карти за игра, знаменца и други рекламни материали на партията, обяснява казуса Джамбазки.

    Очевидно няма закон, който да важи за ГЕРБ и те се позволяват да погазват всякакви правила, докато изискват от другите да ги спазват, възмущава се той.

    С оглед на машинациите по време на втория тур за кмет на Община Банско през есента на 2011 г. – нищо чудно. Още тогава се прояви пълната безскрупулност на ГЕРБ и милиционерските похвати в стил „Цветанов“. Сега достигнаха нови висоти с пряката агитация на малолетни. Може би надеждата им е, че родителите ще бъдат проагитирани в полза на ГЕРБ от децата, не скрива иронията си Джамбазки.

    Немаловажен е и въпросът, че ГЕРБ са обърнали читалище „Никола Вапцаров” на предизборен щаб, където регулярно си правят партийни и предизборни мероприятия. Това е напълно в разрез със Закона за народните читалища, който изрично забранява ползването им за партийни цели.

     

    http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *