Боливийският президент Ево Моралес е за използването на детски труд

    Боливийският президент Ево Моралес смята, че е важно да се запази детския труд и не изключва възможността да се намали разрешената възраст за привличане на малолетни и непълнолетни лица на работа.

    “ Разбира се, експлоатация на деца не трябва да има,  но понякога възниква  необходимост, която те заставя да работиш“ – цитират  латиноамериканските медии думите на  Моралес по време на среща с работещи деца.

    В същото време ръководителят на Боливия заяви, че навика да работи прави  детето по-отговорно в социален план. Като пример той дал своето семейство като обявил, че миналата седмица е изпратил децата си в родното си село за  да  работят там като пастири.

    Сега в Боливия работят около 850 000 деца , което представлява 28% от населението на страната на възраст от 5 до 17 години. При това е разрешено да се започне работа на  14 години.

    Според Моралес, при обсъждането на нов детски кодекс, определящ минималната възраст за работа , ще трябва да се чуе мнението на непълнолетни боливийци. „Не е необходимо да се ограничава тази възраст , но не бива и децата да се експлоатират“ – каза президентът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *