В Саудитска Арабия ще бъде обезглавен член на кралското семейство

    Наследникът на трона на Саудитска Арабия принц Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд, който е и заместник министър-председател и министър на отбраната, е изпратил писмо до Министерството на вътрешните работи . В него той заявява, че член на кралското семейство, признат за виновен в убийство,  трябва да бъде екзекутиран.

    „Законите на шериата трябва да   се изпълняват стриктно.  Силата на исляма е в това, че той не прави разлика между слаб и силен“ – пише престолонаследникът . Той припомня, че според ислямския закон, осъден човек може да избегне наказанието , ако роднините на жертвата му се съгласят да приемат „Дия“ – откуп за смъртта му.

    Според някои сведения, кралят  бин Абд ал – Азиз Ал Сауд лично е подписал указ, според който в случай на отказ на роднините на убития от компенсация, принцът да бъде обезглавен. Както се съобщава, членът на кралското семейство е готов да плати откупа, но бащата на жертвата е счел сумата за недостатъчна.

    Следва да се отбележи , че в арабските медии имената на родственика на монарха и жертвата му не се съобщават. Също така няма допълнителна информация за обстоятелствата около делото. Възможно е това да е внукът на крал Абдула – принц Сауд бин Абдулазиз бин Насър Ал Сауд. През март 2013 той е прехвърлен в родината си от Великобритания.

    През 2010 г.  членът на кралското семейство бе осъден от лондонски  съд на доживотен затвор за жестокото убийство на слугата му  Бандар Абдулазиз. Съдът е постановил, че принцът е убил слугата по особено жесток начин и след издевателства от сексуален характер .

    По време на процеса  принцът  отрича да  е бил с убития в интимни отношения . Въпреки това, както е разкрито в хода на разследването , внукът на монарха използвал услугите на мъжки проститутки. Според законите на шериата в Саудитска Арабия , хомосексуалността се наказва със смърт .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *