Posted inБез категория

Антиглобалисти палят слама в центъра на Брюксел

Около 3 хиляди души, провеждащи в Брюксел в четвъртък протест срещу европейските политики за икономии, блокираха ключови кръстовища в центъра на белгийската столица, съобщиха местните медии.

Противниците на глобализацията докараха в  Брюксел трактори  и запалиха огньове от слама на една от напречните улици , водещи до така наречения „европейски“ квартал , където в следобедните часове се открива двудневната среща на върха на ЕС.

Организаторите на протеста, в който участват представители на повече от 50 граждански и синдикални организации, обещаха през деня да изкарат по улиците на белгийската столица до 10 хиляди души.

Противниците на глобализацията ще блокират входовете, където  ще се проведе срещата на върха на ЕС. Полицията съобщава за  многобройни задръствания в центъра на Брюксел. Протестиращите настояват лидерите на страните и институциите на ЕС да приемат напълно прозрачни решения.

Също в четвъртък, според белгийските медии, група  пацифисти са блокирали входа на сградата на Европейската агенция по отбраната в Брюксел, за да протестират срещу растящата,  по тяхно мнение, милитаризация  на ЕС.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм