В Европа започва борба и с електронните цигари

    e-cigariВ последно време електронните  цигари в Европа са подложени на почти същите преследвания както и обикновените цигари. Ако преди използването на  електронни цигари се разрешаваше на обществени места,  и дори в самолети, днес те  все по-често се оказват под забрана.

    Появяват се все повече изследвания, че тази алтернатива на пушенето е опасна за здравето, и  не само за пушачите, но и за хората около тях .

    Националният институт за здравеопазване и околна среда на Холандия ( RIVM ) направи официално изявление, наричайки електронните цигари опасни за здравето. Съобщава се, че техните потребители се оплакват от дразнене в гърлото и устата. Никотиновата пара, произведена от тези цигари, е  опасна за децата, намиращи се наблизо.

    Министърът на здравеопазването за деца и младежи на Холандия Martin Van Rijn съобщи за вестник AD, че той планира да се въведе възможно най-скоро регулиране на оборота на електронни цигари в страната, без да се чака ЕС да вземе подобно решение.

    „Аз  абсолютно сериозно се отнасям към предупрежденията от RIVM и инспекторите за безопасността, – казва Ван Rijm . Ето защо аз се подготвям да предприема допълнителни стъпки за информиране на обществеността за безопасността на електронните цигари“.

    В момента пушенето на електронни цигари в Холандия не се регулира, въпреки че RIVM препоръчва ограничаване на тяхната употреба в присъствието на деца.

    Привържениците на електронните цигари твърдят, че тези устройства са много по -безопасни в сравнение с традиционните цигари и никотиновите пари не вредят на децата и като цяло на всеки, който е в близост до пушачите.  Отчетът на RIVM при  това се счита за грешен.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *