Идеалната възраст за раждане на вундеркинд

    decaБритански учени са открили пряка връзка между възрастта на майката и интелектуалните способности на детето и.

    В продължение на 11 години учените  изследвали интелектуалния капацитет на близо двеста деца от различни семейства, и стигнали до някои интересни изводи:

    Възрастта на жената, в която тя става майка, играе важна роля в оформянето на умствените способности на детето. Преди това  експертите твърдяха, че възрастта на бащата има не по-малко въздействие върху формирането на IQ на детето.

    Например, у децата на жени, които са станали майки между 16 и 22 години, не е открит значителен умствен капацитет, техният IQ е под средния за страната.

    Нещо повече, 19.4 % от тези деца като ученици са имали проблеми с връстници и възрастни. Експерти смятат, че причината за този резултат е стреса, който изпитва младата бъдеща майка.

    Както знаете  нервните преживявания по време на бременност   оказват негативно влияние върху развитието на интелектуалните способности на децата.
    Експертите смятат, че почти всяка втора бременна жена на възраст 16-18 години, е  диагностицирана преди раждане с депресия. При жените на  19-22 години нервни кризи се  наблюдават в почти 36% от случаите. За сравнение, само 18% от тези на 23-28 години се оплакват от депресия по време на пренаталния период.

    Идеалната възраст за раждането на интелигентни и способни деца учените определят 27 години. Нивото на интелектуалните способности на децата в тази група е най- високо. А комуникационни проблеми са отбелязани  само у 9% от децата.

    Учени от Йейлския университет от Факултета по медицина доказаха, че върху развитието на мозъка влияе и методът на раждане . По-специално те вярват, че цезаровото сечение намалява умствените способности на детето.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *