Румъния се готви за извънредно положение в очакване на аномални студове

    Правителството е издало специален документ, пише antena3.ro.   В документа се посочва, че метеоролозите прогнозират нахлуване на арктически въздух в Европа. По този начин Румъния в близко бъдеще ще бъде обхваната от необичайни студове .

    Информацията се съдържа в документа, който предвижда  трансфер на пари към общините за покриване на разходите за зимата .

    „Според прогнозата за времето се очаква нахлуване на арктически въздух в Европа. Това ще доведе до жестоки студове , което от своя страна ще предизвика  увеличаване на прогнозното потребление на електрическа и топлинна енергия по време на студения сезон. При тези обстоятелства съществува риск , че местните власти няма да  могат да осигурят оптимални условия за доставка на топлинна енергия за населението по време на студения период на 2013 г.,“ – се казва в записка, приложена към Извънредната наредба на правителството, съобщава Медиафакс.

    Според това решение, правителството ще използва резервния фонд на бюджета, за да плаща задълженията си и оперативни разходи през зимата и за покриване на други разходи, включително заплати.

    http://www.antena3.ro/romania/romania-va-fi-lovita-de-geruri-anormale-in-perioada-urmatoare-informatiile-apar-intr-un-document-oficial-al-guvernului-234342.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *