Един трилион долара са изтекли от Русия в офшорки

    Горната камара на руския парламент   готви заседание, на което въ  ще бъде обсъдена деофшоризацията на националната икономика. „Ние ще анализираме  проблемите, свързани с преминаването на данъкоплатците в офшорните зони. Ще приведа само един забележителен факт:  През последните двадесет години от Русия, според различни оценки, в офшорките са изтекли между 800 милиарда и един трилиона долара“, – заяви ръководителят на комисията по Бюджет и финансови пазари в Съвета на федерацията Сергей Рабухин, пише Интерфакс.

    Според него, е необходимо да се подобри законодателството, регулиращо отношенията между субектите с икономическаа активност и държавата. По-специално, според сенатора,  е време да се измени съществуващото законодателство и да се засили отговорността за укриване на данъци .

    Той припомни, че първата стъпка в тази посока е била, когато парламентът одобри изменения на действащите членове на Данъчния кодекс,  предвиждащи 30 на сто данък върху дивидентите на руските компании, в случай  че те не разкрият информация за своите бенефициенти.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *