Германски банки са измамили държавата с милиарди евро

    Много германски и международни банки са използвали при продажбата на акции   пропуски в закона и в продължение на години са заблуждавали германските данъчни органи. Става дума за милиарди евро, пише  Suddeutsche Zeitung .

    Според вестника, прокуратурата разследва германската  Hypovereinsbank и швейцарскaта банка Sarazin. Банките и техните клиенти успели два пъти да си върнат средствата, платени като данък върху капиталовите приходи. Общият размер на щетите се оценява от финансовите органи на доста над 10 милиарда евро. От 2012 г. тези трикове не са възможни , тъй като държавата  успяла  да преодолее пропуските в законодателството.

    Фактите говорят много за банките, казва финансовият  експерт от фракцията „Съюз -90″/“зелените“ в Бундестага Герхард Шик. Това показва, че   в продължение на много години в много банки с голяма готовност са сключвали сделки,  вредящи на нашето общество. При  това никой не е искал да осъзнае,  че тези действия са незаконни. “ – каза той за Norddeutscher Rundfunk.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *