Posted inБез категория

Учените осъдиха вегетарианците

travoledВъпреки популярността на вегетарианските диети, тематичните им общности и бързото нарастване на техните членове, пълният отказ от месо може да доведе до много неприятни последици, включително образуването на съсиреци в кръвоносните съдове, атеросклероза и други смъртоносни болести.

Вегетарианците твърдят, че тяхната диета помага да се отслабне, да се подобри здравето и да се получи нов смисъл в живота. После човек минава на веганство и в крайна сметка – да се храни с енергия от слънцето.

Неслучайно вегетарианството е определено като психично заболяване – много хора просто не знаят мярка и довеждат такова просто нещо като храната до крайност, а съдържанието на стомаха за тях е смисъл на живота.

В много отношения това дава смисъл на съществуването и принадлежност към определена група от хора, в което няма нищо страшно, докато от хранителните навици на човека не започне да страда семейството му и самият той.

Анализът на храната и хранителните навици на вегетарианците показва, че на любителите на растителни храни им липсват много полезни хранителни вещества: мастни киселини омега-3 и омега-6, витамин В12 , желязо, цинк, както и много други,  необходими за нормалното развитие на организма,  елементи.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *