Posted inБез категория

Най-популярните сайтове в света, разбити по държави

12412-639x359Ако някога сте се чудили, как изглеждат Главните страници на Интернет в други части на света – най-сетне можете да  задоволите любопитството си. Тази карта показва най-посещаваните сайтове в света, с разбивка по страни.

Картата е съставена от Марк Греъм и Стефано де Сабат на  основа на данни от Alexa, и показва страните  в съответствие с размера на онлайн популациите им. Що се отнася до САЩ и Европа, там,  честно казано, няма изненади: Facebook и Google са свили перките на абсолютно всички. Но, както самите автори казват, гледайте напред и нещата стават интересни:

В Азия  ситуацията е по-сложна , тъй като местните конкуренти са в състояние да се борят с  двете основни американски империи.

Baidu е известен като най-популярната търсачка в Китай, която днес е дом на най-голямата интернет популация в света, с население от над половин милиард души.

В същото време ние можем да отбележим мистериозния факт, че Baidu е и най- посещаваният сайт в Южна Корея (изпреварвайки популярната корейска търсачка Naver). Предполагаме, че може би, първоначалните данни, които използваме тук, са леко изкривени. Все пак това може да означава, че новата империя Baidu в момента се разширява извън родното си място .

Останалите територии, която са успели да избягнат поглъщането си от двете огромни империи включват Yahoo! Japan в Яония и Yahoo в Тайван. Вестникът Al-Watan Voice е  най-посещаваният сайт в палестинските територии,  пощенската услуга Mail.ru е най-посещаваната в Казахстан,  социалната мрежа VK е много популярна в Беларус, а търсачката Yandex е  най-посещавания ресурс в Русия.

Но все пак най-голямо внимание  привлича именно  разрастването на Baidu.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *